Onderhoudstips voor uw houten kozijnen

Om uw houten kozijnen zo lang mogelijk in een goede staat te houden, is het belangrijk dat ze regelmatig worden onderhouden. Hierbij wat tips van Kozijn Service Nederland.

1 keer per jaar goed schoonmaken

Één keer per jaar dienen de kozijnen goed te worden schoongemaakt. Dit kunt u doen door met gewone allesreiniger en een zachte doek het kozijn schoon te poetsen.

Kleine reparaties zelf uitvoeren

KLeine aantastingen van het hout zijn gemakkelijk zelf op te lossen. Gebruik hier voor een goed vulmiddel van kunstharsen.

Controleer op beschadigingen

Het is van belang dat u uw kozijnen regelmatig controleert op beschadigingen, om problemen vroegtijdig te constateren. U kunt uw kozijn bijvoorbeeld controleren op houtrot door met een scherp voorwerp voorzichtig in de onderkant van uw kozijn te prikken. Hiermee controleert u de stevigheid van uw kozijn en weet u of deze toe is aan reparatie of renovatie.

Geen plamuur gebruiken aan de buitenkant van uw kozijn

Aan de buitenkant van uw kozijn is het uit den boze om plamuur te gebruiken. Plamuur laat na enkele jaren los, waardoor er kleine scheurtjes in de verf ontstaan. Het gevolg is dat de verf nu geen bescherming meer biedt, waardoor het regenwater wordt opgenomen door het kozijn en op den duur zal gaan rotten.

Gebruik goede verf

Gebruik kwaliteit verf voor uw houten kozijnen. Kwalitatief mindere verf kan gaan brokkelen waardoor het regenwater gemakkelijk in de kozijnen kan dringen.