Een stroef lopende schuifpui?

Eindelijk is het zo ver. De temperaturen gaan omhoog en de weersomstandigheden worden mooier en mooier. De schuifpui wordt weer lekker opengezet, maar dan merkt u het… Na de pui een tijd niet of minder gebruikt te hebben, loopt het nu wel erg stroef.. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

De meest voorkomende oorzaak is vuil op de rails. De rails liggen op de grond en daardoor ontkomt u er niet aan dat er vuil in terecht komt. Hierdoor kan uw pui zwaarder gaan lopen. Houdt de rails dan ook goed schoon door deze geregeld te stofzuigen. Smeer de rails NIET in met olie of siliconenspray!

Een andere oorzaak kan versleten wielsets zijn. Door het gewicht van de pui zullen de wielsets slijten, waardoor de pui een stuk stroever gaat lopen.  De wielsets dienen dan vervangen te worden waarna de pui weer schuift als vanouds. Wij hebben hier zeer veel ervaring mee en zijn u dan ook graag van dienst.

Voor meer vragen over het onderhoud van uw schuifpui en/ of het vervangen van de wielsets kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wij zijn te bereiken via 070-331 90 85 of via info@kozijnservicenederland.nl